Zakończenie pomocy żywnościowej
W zeszłym tygodniu nasz Ośrodek zakończył kolejny etap realizacji Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020 współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym Podprogram 2018.
Z pomocy żywnościowej tym razem skorzystały 134 rodziny składające się z 262 osób. Rodzinom przekazano 11,5 tony żywności o wartości ponad 56 tysięcy złotych.
W Podprogramie 2018 dystrybuowane były następujące produkty: groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe, makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane, mleko, ser podpuszczkowy dojrzewający, szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju, cukier biały, miód wielokwiatowy, olej rzepakowy i gołąbki w sosie pomidorowym.