Skróty klawiszowe:
Strona główna » Aktualności » Podprogram 2017 - efekty
PODPROGRAM 2017 – efekty
Ośrodek Pomocy Społecznej w Pilicy z terenu województwa śląskiego przy współpracy z Bankiem Żywności w Częstochowie realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2017 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie sierpień 2017 – czerwiec 2018.
Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),
cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
tłuszcze (olej rzepakowy),
dania gotowe (gulasz wieprzowy z warzywami).
2. Pomoc żywnościowa trafiła do 270 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu gminy Pilica.
3. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
12,83807 ton żywności;
1.248 paczek żywnościowych;
4. W ramach Podprogramu 2017 dla 20 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 1 warsztat edukacyjny w ramach działań towarzyszących:
Na temat : Ekonomiczne i społeczne skutki marnotrawienia żywności
czytano: 542 razy
autor: opspilica.pl
data dodania: 2018-08-31 13:05:51
Ośrodek Pomocy Społecznej w Pilicy
ul. Senatorska 3, 42-436 Pilica
tel.: (32) 67 16 126
e-mail: ops@opspilica.pl