Pomoc żywnościowa - podsumowanie
Zakończył się kolejny etap realizacji Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020 współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym Podprogram 2019.
Z pomocy żywnościowej skorzystało 280 osób wchodzących w skład 124 rodzin. Rodzinom tym zostało przekazane 13,5 tony żywności o wartości ponad 62 tysięcy złotych.
W Podprogramie 2019 dystrybuowane były następujace produkty: groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, sok jabłkowy, powidła śliwkowe, makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane, mleko, ser podpuszczkowy dojrzewający, szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, filet z makreli w oleju, cukier biały, olej rzepakowy i gołąbki w sosie pomidorowym.